Žtuté tagtiatelle se sýrem a ořechy
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 100gramůSýr Provola
- 50gramůOřechy vlašské
- 50gramůŠalotka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČekanka
- 3lžíceVoda pitná
- Na těstoviny
- 150gramůMouka kukuřičná
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka polohrubá
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
24 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
901 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, soli a vejce připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
- 2Těsto několikrát protáhneme strojkem, nakrájíme ho na nudle — tagliatelle a dáme je na mísu s polohrubou moukou.
- 3Najemno nasekáme šalotku a na oleji osmažíme. Vložíme jemně pokrájenou čekanku a nasekané ořechy. Přidáme lžíci vody, osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr.
- 4Těstoviny uvaříme 2 minuty, scedíme, přidáme na pánev s omáčkou a povaříme, aby se rozpustil sýr. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.