Zvěřina na portském
75 min.
Ingredience
- 2kusyKachna divoká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 300mililitrůVíno portské
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 4plátky Těsto filo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
48 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
510 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme divoké kachny, pomeleme stehna a smícháme s vejci, smetanou, solí a pepřem. Směsí potřeme prsa, zabalíme do těsta a opečeme po všech stranách na másle.
- 2Dohněda opečeme kosti na oleji a nakrájenou cibuli, přidáme vývar a 45 minut vaříme. Omáčku scedíme a povaříme, než začne houstnout.
- 3Kachnu dáme dopéct do trouby na 12 minut při teplotě 170°C.
- 4Kachnu podáváme přelitou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.