Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína
55 min.
Ingredience
- 1kusCeler - nať
- 700gramůSvíčková ze zvěřiny
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 0,5kusPomeranče
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaŘeřicha
- 2kusyŠalotka
- 1šálekVíno červené
- 1šálekHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaJalovec
- 5lžicBrusinková omáčka
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme.
- 2Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme.
- 3Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.