Zvěřinová omáčka s višněmi

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 10gramůCukr krupice
    • 5gramůPomerančová kůra
    • 200mililitrůZvěřinový vývar
    • 10gramůMáslová omáčka
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 200gramůKompot višňový
    • 10mililitrůGriotka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
557 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.
  • 2
    Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.
  • 3
    Podáváme ke zvěřině a bažantovi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.