Zvěřinová omáčka s višněmi
25 min.
Ingredience
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůPomerančová kůra
- 200mililitrůZvěřinový vývar
- 10gramůMáslová omáčka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKompot višňový
- 10mililitrůGriotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
557 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cukr vsypeme do kastrůlku a necháme zkaramelizovat. Poté přimícháme kompotované vypeckované višně s proužky pomerančové kůry. Nakonec vše zalijeme zvěřinovým vývarem a přivedeme k varu.
- 2Jakmile omáčka mírně zhoustne, ještě zahustíme máslovou omáčkou. Nakonec přimícháme smetanu. Vše na mírném plameni vaříme 5 minut. Omáčku dochutíme višňovicí, solí a pepřem.
- 3Podáváme ke zvěřině a bažantovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.