Zvěřinová polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůBrambory
- 175gramůSrnčí maso
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 750mililitrůZvěřinový vývar
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
27 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme.
- 2Maso pokrájíme na drobné kousky a na oleji dozlatova osmažíme. Připravený vývar ohřejeme a nastrouháme do něj uvařené brambory, necháme projít varem a rozmixujeme.
- 3Na kostičky pokrájenou slaninu necháme osmahnout a přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanou polévkou. (Dle chuti můžeme přidat kapku koňaku.) Nakonec přidáme osmažené kousky masa, osolíme, opepříme.
- 4Polévku podáváme zdobenou lžící ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.