Zvěřinová polévka svatý Hubert
170 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí maso
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaJalovec
- 2lžičkySůl
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
942 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do 1,5 litru vařící vody s 1 lžičkou soli vložíme omyté maso, přidáme překrojenou neloupanou cibuli, mrkev, celer, petržel a kuličky jalovce.
- 2Vaříme přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- 3Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečicího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
- 4Mléko, vejce, 1 lžičku soli a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
- 5Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
- 6Polévku přecedíme, maso a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme připravenou vaječnou sedlinu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.