Zvěřinový fond
210 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1kilogramKosti srnčí
- 4kusyBobkový list
- 3litryVoda pitná
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaPepř černý celý
- 200gramůZelenina kořenová
- 1kilogramSrnčí kotlety
- 1lžičkaJalovec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oddělíme maso od kostí, kosti nasekáme a maso nakrájíme na drobné kousky. Vložíme do připraveného pekáčku a osmažíme na oleji. Mezitím připravíme najemno nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Když jsou kosti s masem dozlatova opečené, přisypeme zeleninu s cibulí a krátce osmahneme. Poté přidáme koření a necháme opékat další 2 minuty. Následně podlijeme třemi litry vody a necháme vařit pod pokličkou 3 hodiny.
- 2Nakonec fond (vývar) slijeme přes velmi jemné síto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.