Zvěřinový guláš na bílém víně

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
39 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Daňčí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, feferonku bez semen nasekáme na jemno, slaninu bez kůže na nudličky.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, podlijeme bílým vínem, přidáme feferonku a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kostí. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, ovoníme majoránkou, zjemníme smetanou a dodusíme.
  • 3
    Před podáváním vyndáme celé koření a doplníme čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.