Zvěřinový guláš na bílém víně
105 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí maso
- 500gramůDančí maso
- 100gramůOlej rostlinný
- 100gramůSlanina vepřová
- 500gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůFeferony
- 300mililitrůVíno bílé
- 800gramůVývar z hovězích kostí
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 3gramyMajoránka
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián sušený
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
39 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Daňčí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, feferonku bez semen nasekáme na jemno, slaninu bez kůže na nudličky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, podlijeme bílým vínem, přidáme feferonku a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kostí. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, ovoníme majoránkou, zjemníme smetanou a dodusíme.
- 3Před podáváním vyndáme celé koření a doplníme čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.