Špaldové těstoviny

Těstoviny ze špaldové mouky jsou v převážné většině bezvaječné a patří mezi produkty zdravé bio výživy. Špalda je obilovina, která se nikdy nešlechtila a tak si zachovává velmi mnoho látek, důležitých pro organismus člověka - především hořčík, vitamíny skupiny B včetně vzácného vitamínu B17. Špalda je také dobře stravitelná.
 
Špaldové těstoviny se vaří v osolené vodě v poměru 1 litr vody na 100 gramů těstovin. Pokud se přidá trocha oleje, těstoviny zůstanou kypré. Po uvaření se těstoviny scedí a krátce propláchnou studenou vodou.
 

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.