Ovoce
Grilované ovoce patří mezi oblíbené dezerty. Poměrně často se grilují jablka, hrušky a broskve, vynikající je grilovaný ananas nebo banán, ale třeba i mango. Většina grilovaných druhů ovoce je vynikající jako horký dezert, může se servírovat i se zmrzlinou. Grilované broskve a jablka se mohou použít i jako příloha ke grilovanému masu nebo rybě.
Před grilováním ovoce je nutné důkladně očistit rošt a potřít ho chuťově neutrálním olejem. Ovoce se griluje tak dlouho, dokud v něm obsažený cukr nezkaramelizuje.
Nabízíme vám vyzkoušené recepty na grilování ovoce, z kterých si podle své chuti určitě vyberete.
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.