Celiakie - bezlepková kuchařka
Celiakie – alergie na lepek – znamená omezení v konzumaci některých druhů potravin, ale i tak může bezlepková strava být poměrně pestrá a chutná.Naše kuchařka s jídly pro celiakii vás přesvědčí, že i bez lepku se dá uvařit mnoho vynikajících chutných jídel a rozdíl nakonec téměř ani nepoznáte.
Ostatní
Husí játra s mandlemi
Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené). Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny. Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.Celý receptJogurtový dresink s pomerančem
Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji v míse se smetanou a jorgurtem. Dochutíme solí a pepřem. Dresink je vhodný na zeleninové a těstovinové saláty.Celý receptTvarohová pomazánka s koprem
Tvaroh smícháme s mlékem, osolíme a přidáme kopr nadrobno nasekaný. Vše důkladně promícháme.Celý receptPomazánka ze žervé s ředkvičkami
Změklé máslo utřeme se solí do pěny. Do másla vešleháme žervé, smetanu a nakonec vmícháme omyté, nastrouhané ředkvičky.Celý receptZeleninový olej
Olej krátce zahřejeme a přidáme do něj na plátky nakrájenou petržel, celer, citronovou kůru, nové koření, snítku petrželky a lístky bazalky. Olej necháme několik dní rozležet v chladu.Celý receptPstruh s květákem
Očištěné pstruhy osolíme a upečeme na másle na pánvi. Dobře omytý květák uvaříme v osolené vodě. Pstruhy a květák upravíme na mísu, nakonec pokrm ozdobíme snítkou petrželky.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.