Husí játra s mandlemi
40 min.
Ingredience
- 500gramůHusí sádlo
- 50gramůMandle
- 2kusyHřebíček
- 200gramůJátra husí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1264 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
133 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
492 mg
Postup přípravy
- 1Omytá játra osušíme a posolíme.
- 2Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden).
- 3Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené).
- 4Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny.
- 5Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.