Kuchařka - lasagne na všechny způsoby
Lasagne jsou původně tradiční italské jídlo, které se připravovalo pečením v troubě z velmi širokých plátků těstovin, bešamelu a mletého masa. V současnosti se používá více různých dalších ingrediencí a naše kuchařka na lasagne nabízí mnoho vynikajících vyzkoušených možností
Ostatní
Lasagně s cuketou
Oloupanou cibuli, cuketu a žampiony nakrájíme. Vše dáme na olej, okořeníme, osolíme a orestujeme. Přidáme rajský protlak. Vymažeme zapékací mísu, dáme vrstvu lasagní, přidáme omáčku a střídáme vrstvy, končíme lasagněmi. Povrch posypeme sýrem a zalijeme smetanou. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.Celý receptProvensálské lasagne
Dle návodu připravíme lasagne. Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Přidáme maso, máslo a zalijeme vínem. Jakmile je maso orestované, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme kořením. 40 minut dusíme. Přimícháme smetanu a jogurt a povaříme. Zapečeme s lasagněmi, mozzarellou a sýrem.Celý receptZeleninové lasagne
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme nastrouhanou mrkev, rajčata a celer. Osolíme a opepříme. Rozmixujeme na omáčku a dochutíme bylinkami. Do zapékací mísy naskládáme vrstvu lasagní, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem. Opakujeme vrstvy, končíme omáčkou a navrch dáme nakrájenou mozzarellu a zapečeme.Celý receptHoubové lasagne
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, podusíme na polovině másla, osolíme a opepříme a přidáme kmín a petrželku. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme bešamel, do kterého zamícháme žampiony. Do vymazaného pekáče vrstvíme na sebe lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr a nakrájený šunkový salám na nudličky. Poslední vrstvou je bešamel a sýr. Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.Celý receptLasagne s kozím sýrem
Pórek nakrájíme na úzká kolečka a společně s větvičkou tymiánu cca 5min orestujeme na rozpáleném másle. Kozí sýr smícháme s 30g strouhaného parmazánu a 50ml smetany, ochutíme solí, pepřem a drceným tymiánem. Připravíme si 4 zapékací misky, na dno rozdělíme zbylou smetanu, do každé vložíme plátek těstovin, přidáme sýrovou směs, lžíci pórku a několik nudliček nakrájené šunky. Pokryjeme dalším plátem těstovin, sýrovou směsí a znovu plátkem těstovin. Potřeme zbylou směsí, posypeme parmazánem a pečeme 15min v troubě předehřáté na 200C. Podáváme posypané čerstvým pórkem.Celý receptLasagne se špenátem, ricottou a fontinou
Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou. Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu. Nasekáme. Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme. Máslem vymažeme zapékací misku. V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi. Končíme špenátovou vrstvou. Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.