Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou
60 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Ricotta
- 175gramůTěstoviny Lasagne
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Fontina
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramůSýr Parmezán
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
- 2Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.
- 3Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
- 4Nasekáme.
- 5Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.
- 6Máslem vymažeme zapékací misku.
- 7V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- 8Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.
- 9Končíme špenátovou vrstvou.
- 10Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.