Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
898 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
  • 2
    Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.
  • 3
    Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
  • 4
    Nasekáme.
  • 5
    Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.
  • 6
    Máslem vymažeme zapékací misku.
  • 7
    V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
  • 8
    Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.
  • 9
    Končíme špenátovou vrstvou.
  • 10
    Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.