Kuchařka na nejlepší jednohubky a chuťovky
Jednohubky a různé chuťovky jsou vítaným občerstvením na oslavách nebo párty, můžete si je ale vychutnat i ve všední den. Naše kuchařka na nejlepšíjednohubky a chuťovky nabízí mnoho inspirace, příprava je většinou velmi snadná a rychlá. Vyzkoušet byste měli i netradiční, ale chuťově velmi zajímavé, druhy.
Ostatní
Zeleninové chlebíčky
Nejprve necháme odstát směs ze 60 ml oleje a bylinek. Bagetu rozřežeme na kousky a každý natřeme bylinkovou směsí. Poté všechny kousky opečeme z obou stran. Mezitím rajčata povaříme 30 sekund v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Osmahneme je na oleji s 1 prolisovaným stroužkem česneku, octem, cukrem a bazalkou. Osolíme, opepříme, mícháme a 5 minut podusíme. Směsí potřeme bagety a okořeníme je.Celý receptJednoduché jednohubky z vajec
Nejprve uvaříme ve vodě vejce natvrdo. Zatímco se vejce vaří, nakrájíme si papriku a pórek na co nejmenší kousky. Uvařená vajíčka necháme vychladnout a oloupeme je, poté vejce přepůlíme a položíme na talíř žloutkem nahoru. Aby nám vejce dobře stála, odřízneme kousek bílku. Nakonec každou půlku vejce osolíme, opepříme a posypeme nakrájenou paprikou, pórkem a kaviárem. Nakonec vejce zlehka posypeme sladkou paprikou a můžeme servírovat.Celý receptCelozrnné rohlíky se šunkou
Celozrnné rohlíky podélně rozkrojíme, drůbeží šunku pokrájíme na tenké plátky, tvrdý sýr nastrouháme na jemno, listy salátu omyjeme, necháme okapat a trochu potrháme. Vždy jednu půlku rohlíku potřeme hořčicí, položíme na ni plátky šunky, posypeme strouhaným sýrem a přiklopíme druhou půlkou rohlíku. Talířky vysteleme listy salátu a doprostřed položíme obložené rohlíky.Celý receptCelozrnné rohlíky se salámem a okurkou
Rohlíky podélně rozřízneme, šunkový salám nakrájíme na plátky, kyselou okurku necháme okapat a nakrájíme na kolečka. Vždy jednu polovinu rohlíku pomažeme kečupem, přiložíme plátky šunky a navrch poklademe kolečka okurky. Nakonec přiklopíme druhou polovinou rohlíku, upravíme na talířky a podáváme.Celý receptItalské tousty s rajčaty
Omytá rajčata zbavíme okolí stopek, poté je nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim extra olivový olej (2 lžíce), na kolečka pokrájené nakládané olivy, podle chuti přidáme sůl, černý pepř a cukr. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky. Z tmavého vekového chleba (nejlépe italský chléb cabatta) nakrájíme plátky silné 1-1,5 cm. Opečeme je dozlatova v toustovači, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme kvalitním olivovým olejem (2 lžíce) a potřeme pestem rosso. Plátky pokryjeme rajčatovou směsí a pokryjeme je plátky Mozzarely. Sýr posypeme sušeným oreganem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Tousty poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 10-15 minut při 200°C do doby, než se sýr rozteče. Italské tousty podáváme horké.Celý receptKořeněný hermelín
Česnek utřeme, ořechy nasekáme, petrželku nasekáme nadrobno. Hermelíny rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu důkladně promícháme s máslem, česnekem, nasekanou petrželkou, ořechy a pepřem. Rozpůlené kůrky hermelínů naplníme kořeněnou sýrovou hmotou. Poloviny hermelínů přiklopíme a necháme v lednici vychladit. Studené hermelíny nakrájíme na malé kousky a servírujeme jako pohoštění k alkoholu.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.