Italské tousty s rajčaty

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata zbavíme okolí stopek, poté je nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim extra olivový olej (2 lžíce), na kolečka pokrájené nakládané olivy, podle chuti přidáme sůl, černý pepř a cukr. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Z tmavého vekového chleba (nejlépe italský chléb cabatta) nakrájíme plátky silné 1-1,5 cm. Opečeme je dozlatova v toustovači, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme kvalitním olivovým olejem (2 lžíce) a potřeme pestem rosso. Plátky pokryjeme rajčatovou směsí a pokryjeme je plátky Mozzarely. Sýr posypeme sušeným oreganem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 3
    Tousty poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 10-15 minut při 200°C do doby, než se sýr rozteče.
  • 4
    Italské tousty podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.