Zeleninové chlebíčky
25 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1kusBageta
- 8kusůRajčata
- 5mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve necháme odstát směs ze 60 ml oleje a bylinek. Bagetu rozřežeme na kousky a každý natřeme bylinkovou směsí. Poté všechny kousky opečeme z obou stran. Mezitím rajčata povaříme 30 sekund v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Osmahneme je na oleji s 1 prolisovaným stroužkem česneku, octem, cukrem a bazalkou. Osolíme, opepříme, mícháme a 5 minut podusíme.
- 2Směsí potřeme bagety a okořeníme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.