Kuchařka na nejlepší pomazánky
Připravte si ty nejlepší pomazánky pro všední den i slavnostní příležitosti!Můžete použít různé suroviny – sýry, tvaroh, zeleninu, houby, drůbeží maso a mnoho dalších…záleží jen na vás, na co máte chuť. Kuchařka nejlepších pomazánek vám případně poskytne dostatek inspirace.
Ostatní
Tousty z bílé veky se sýrovo-křenovou pomazánkou
Troubu si předehřejeme na 190°C. Dno pečící plechu potřeme máslem. Připravíme si pomazánku: plátky šunky pokrájíme na tenké nudličky a dáme je do misky. Oloupaný a omytý čerstvý křen nastrouháme a přidáme je k šunce. Pak přidáme tavené sýry a vše důkladně promícháme, podle chuti přidáme bílý pepř, sůl nebo i cukr. Celou bílou veku pokrájíme na plátky, které potřeme z jedné strany tence bylinkovým máslem. Plátky veky poklademe na plech nenatřenou stranou vespod, plech dáme do rozehřáté trouby a plátky veky upečeme do zlatova. Hned teplé plátky veky potřeme silnější vrstvou pomazánky a podáváme.Celý receptNepravá humrová pomazánka
Nastrouháme celer a mrkev, zakápneme citronovu šťávou, přidáme hořčici, sardelovou pastu a vmícháme majonézu. Osolíme, opepříme a 30 minut necháme uležet. Podáváme vychlazenou.Celý receptPasta tahini
Připravíme si mixér, do kterého dáme česnek, citronovou šťávu a tahini. Rozmixujeme na hladkou pastu, ke které přidáme trochu vody a sůl. Ještě krátce vše promícháme. Pastu smícháme s nasekanou petrželí a vznikne nám lahodná pomazánka. Pokud přidáme do pasty více vody, vznikne nám dresink vhodný k zeleninovým salátům.Celý receptLososová pomazánka s koňakem
Lososa z otevřené konzervy vyklopíme do misky a rozdrobíme ho. V jiné misce utřeme máslo do pěny, přidáme připraveného lososa, následně tvrdý tvaroh. Rozředíme podle potřeby smetanou a dobře promícháme. Připravenou pomazánku dochutíme solí, drobně nasekanou feferonkou a pepřem. Nakonec přilijeme podle vlastní chuti koňak a opět zamícháme. Hotovou pomazánku uchováváme ve vhodné kuchyňské nádobě v lednici.Celý receptPomazánka z máslových fazolí
Fazole necháme namočit nejlépe 24 hod, vodu slijeme, nalijeme novou, přidáme saturejku a bobkový list a v tlakovém hrnci uvaříme doměkka. Uvařené máslové fazole rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka. Vmícháme za studena lisovaný sezamový olej. Dochutíme solí a česnekem.Celý receptZapečené pivní sýrové tousty
Sýr najemno nastrouháme. V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme pivo, přimícháme nastrouhaný sýr a toustovou směs dochutíme paprikou a solí. Veku nakrájíme na plátky, potřeme je pomazánkou, rozložíme na plech s pečicím papírem a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Tousty podáváme teplé.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.