Vegetariánská kuchařka
Vegetariánská jídla jsou většinou velmi jednoduchá, rychlá a finančně málo nákladná. Základem je konzumace v podstatě všech potravin mimo živočišných – hlavně masa, drůbeže a ryb. Vegetariánská kuchařka nabízí většinou velmi lehká i dietní jídla, která jsou oblíbená i u lidí, kteří jinak maso konzumují. Vyzkoušejte naši kuchařku na vegetariánskou stravu!
Ostatní
Polévka horácká
Do malého rendlíku si nalijeme cca 0,5 l vody, přidáme do ni koření a cibuli a necháme povařit. V 1 l osolené vody si uvaříme očištěné brambory do měkka. V mléce si rozkvedláme mouku, které následně přilijeme k bramborám. Odvar z koření si scedíme a přilijeme k bramborám. Polévku krátce povaříme a dle chuti ji nakonec okyselíme octem.Celý receptPomazánka z brynzy a čerstvé pažitky
Brynzu a pomazánkové máslo vyšleháme dohladka a vmícháme nakrájenou pažitku.Celý receptŠtědrovečerní hubník
Mražené houby podusíme, rohlíky nakrájíme na kostky a necháme nasáknout mlékem. Přidáme k nim houby, krupici, nakrájenou cibuli, vejce, česnek, sůl, pepř a majoránku. Pekáč hodně vymažeme, naplníme promíchanou směsí, pokapeme tukem a pečeme.Celý receptDomácí langoše
Z droždí, mléka a cukru zaděláme kvásek, který necháme kynout. Smícháme v míse mouku se solí, přilijeme kvásek, přidáme vejce a zpracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Poté ho vyválíme na placku a vykrájíme kolečka 2cm. Necháme chvíli kynout. Rozehřejeme olej na pánvi a osmahneme vyválené placky z obou stran. Osušíme ubrouskem a podáváme.Celý receptLinguine s červenými paprikami
Papriky rozkrojíme, odstraníme semínka a asi 8 min opečeme slupkou navrch pod rozehřátým grilem. Zakryjeme vlhkým ubrouskem a po vychladnutí oloupeme slupku a dužinu nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji cca 8min orestujeme doměkka. Přidáme papriku, prolisovaný česnek, rozdrcené chilli papričky a zalijeme smetanou. Omáčku poté asi 2min provaříme, za občasného míchání. Ochutíme solí,pepřem a nasekanou dobromyslí. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, v hrnci promícháme s omáčkou a podáváme.Celý receptPórková polévka s bramborem
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a osmahneme jej ve větším hrnci na rozehřátém tuku. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme osolenou vodou. Rozšleháme a přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme až jsou pórek a brambory měkké. Hotovou polévku zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně, ale již nevaříme. Doplníme nasekanou petrželkou a podáváme.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.