Marinády a marinování masa
Marinováním bude maso křehčí i chutnější, a není vhodnější maso pro marinování než je drůbeží nebo rybí.
Kuchařská škola
Marinování dodává masu lepší chuť a také křehkost. Slovo marinování pochází z francouzského „marinade“ a Francouzi jsou v této úpravě opravdoví mistři.
Marinovat můžeme v podstatě každé maso, které chceme grilovat, péct v troubě, smažit na pánvi nebo upravovat v pánvi wok. Marinádou maso potíráme i při tepelné úpravě. Před grilováním maso pečlivě před položením na rošt otřeme a marinádou ho znovu potíráme během grilování.
Existuje mnoho různých vyzkoušených marinád, ale připravit si můžete i svoji vlastní. Podívejte se na kompletní přehled druhů marinád i nejlepší recepty na marinády.
Marinování kuřecích prsou
Marinování ryb
Nakládání masa na grilování
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.