Marinády a marinování masa

Marinováním bude maso křehčí i chutnější, a není vhodnější maso pro marinování než je drůbeží nebo rybí.

Kuchařská škola

Marinování dodává masu lepší chuť a také křehkost. Slovo marinování pochází z francouzského „marinade“ a Francouzi jsou v této úpravě opravdoví mistři.

Marinovat můžeme v podstatě každé maso, které chceme grilovat, péct v troubě, smažit na pánvi nebo upravovat v pánvi wok.  Marinádou maso potíráme i při tepelné úpravě. Před grilováním maso pečlivě před položením na rošt otřeme a marinádou ho znovu potíráme během grilování.

Existuje mnoho různých vyzkoušených marinád, ale připravit si můžete i svoji vlastní. Podívejte se na kompletní  přehled druhů marinád i nejlepší recepty na marinády.

 Marinování kuřecích prsou

Marinování ryb

Nakládání masa na grilování

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.