Älplermagronen
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůGreyerzer
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky. Mléko osolíme, přidáme 1/4l vody a přivedeme k varu. Brambory v něm povaříme cca 5min. Poté přidáme těstoviny a společně vaříme dalších 10-15min, dokud brambory nezměknou. Mezitím několikrát promícháme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme máslo a cibuli orestujeme cca 10min dozlatova. Troubu rozpálíme na 200C. Sýr pokrájíme na malé kostičky.
- 3Do těstovinové směsi vmícháme polovinu cibule a sýra, ochutíme solí, pepřem a muškátem. Urovnáme do zapékací formy, navrch dáme zbytek cibule, posypeme zbytkem sýra a pečeme cca 15min. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.