Agnolotti a sýr Taleggio s majoránkou
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 400gramůSýr Taleggio
- 3lžíceMajoránka čerstvá
- 115gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
57 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
20 mg
Cukr
415 mg
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme a rozkrojíme na dva stejné díly. Sýr Taleggio nakrájíme na drobné kostičky. 10 kostiček rozložíme podél jedné dlouhé strany pruhu těsta. Kostičky okořeníme majoránkou a pepřem. Těsto kolem kostiček sýra potřeme trochou vody a obalíme. Poté poprášíme moukou.
- 2Agnolotti rozložíme na utěrce tak, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Stejným způsobem zpracujeme zbývající těsto.
- 3Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut.
- 4Mezitím necháme v pánvi rozpustit máslo.
- 5Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme do talířů, pokapeme horkým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a nakrájenou majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.