Agnototti plněné perličkou a husími játry na víně
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 350gramůPerlička
- 200gramůJátra husí
- 60gramůCeler řapíkatý
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 100mililitrůVíno Marsala
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 100mililitrůVývar drůbeží
- Na těsto
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Perličku kuchyňsky očistíme a nakrájíme na 4 díly. Cibuli, celer a mrkev nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji; přidáme perličku. Podusíme 5 minut a podlijeme vínem. Vaříme dalších 7-8 minut, přitom podléváme vroucím vývarem. Vyjmeme perličku, oddělíme maso a nožem ho nadrobno nakrájíme.
- 2Játra nakrájíme a nasucho opečeme na teflonové pánvi, osušíme je, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k perličce. Omáčku z perličky přecedíme přes síto a uvařenou zeleninu přidáme k masu, náplň promícháme, osolíme, opepříme a z těsta vyválíme slabý plát.
- 3Jednu polovinu poklademe kopečky náplně, druhou přeložíme přes ni. Kulatým vykrajovátkem s obloučky utvoříme agnolotti a uvaříme je v osolené vodě. Scedíme je, ochutíme přecezenou masovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.