Agrární dort s citronovou polevou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme cukr se žloutky a třeme cca 30 minut. Přidáme nastrouhané mandle, strouhanku, nadrobno nasekanou pomerančovou kůru naloženou v cukru, tlučenou skořici a hřebíček, citronovou šťávu, strouhanou kůru z citronu a změklou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
  • 3
    Na polevu umícháme do hladké směsi cukr s horkou vodou, 2 kapkami červeného bretonu a šťávou vymačkanou z citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.