Agrární dort s citronovou polevou
100 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMandle
- 120gramůStrouhanka
- 30gramůPomerančová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
- 2kusyHřebíček
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 100gramůČokoláda hořká
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 250gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 1lžíceVoda pitná
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
6 g
Cukr
92 g
Postup přípravy
- 1Smícháme cukr se žloutky a třeme cca 30 minut. Přidáme nastrouhané mandle, strouhanku, nadrobno nasekanou pomerančovou kůru naloženou v cukru, tlučenou skořici a hřebíček, citronovou šťávu, strouhanou kůru z citronu a změklou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 45-60 minut. Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
- 3Na polevu umícháme do hladké směsi cukr s horkou vodou, 2 kapkami červeného bretonu a šťávou vymačkanou z citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.