Aioli s pečeným česnekem
65 min.
Ingredience
- 300mililitrůMajonéza
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2129 kcal
Tuky
240 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
185 mg
Cukr
950 mg
Postup přípravy
- 1Vršek hlavičky česneku odkrojíme a skrojíme špičky stroužků. Pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 60min, dokud česnek nezměkne. Poté necháme vychladnout, odstraníme vnější slupku, stroužky rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme do majonézy.
- 2Aioli podáváme ke grilovanému masu nebo zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.