Alpská skopová žebírka
95 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová žebra
- 350gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 3gramyMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
62 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.
- 2Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.
- 3Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.