Alsaský cibulový koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
47 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hladké mouky, vejce, másla, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
  • 2
    Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět na pánvi. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, orestujeme ji, zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladit.
  • 3
    Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Na těsto rozprostřeme cibulovou směs a zalijeme připravenou zálivkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 4
    Podáváme s různými druhy salátů.
  • 5
    Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Zálivku okořeníme muškátem, osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.