Alsaský cibulový koláč
70 min.
Ingredience
- zálivka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceSýr Ementál (Primátor)
- 3kusyCibule
- 50mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
47 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, vejce, másla, trochy studené vody a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět na pánvi. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, orestujeme ji, zakapeme citronovou šťávou a necháme vychladit.
- 3Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Na těsto rozprostřeme cibulovou směs a zalijeme připravenou zálivkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Podáváme s různými druhy salátů.
- 5Příprava zálivky: Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku. Zálivku okořeníme muškátem, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.