Alsaský slaný koláč
43 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůTvaroh jemný
- 1špetkaSůl
- 4lžíceOlej rostlinný
- 170gramůMouka polohrubá
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůVepřový bok uzený
- 10gramůSolamyl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 80 g tvarohu se solí, vejcem a pupálkovým olejem. 160 g mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k tvarohové směsi.
- 2Vypracujeme hladké těsto, pokud se příliš lepí, přidáme mouku.
- 3Formu o průměru 26-28 cm vymažeme máslem. Těsto vyválíme do kruhu a vložíme ho do formy, okraje vytáhneme trochu vzhůru.
- 4Bůček a cibuli nakrájíme na drobno. Zbylý tvaroh smícháme se smetanou, zbylou moukou, škrobem, solí a pepřem.
- 5Tvarohovou směs rozložíme na těsto, posypeme bůčkem a cibulí, dáme do trouby a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
- 6Hotový koláč vyklopíme z formy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.