Alsaský slaný koláč

43 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme 80 g tvarohu se solí, vejcem a pupálkovým olejem. 160 g mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme ji k tvarohové směsi.
  • 2
    Vypracujeme hladké těsto, pokud se příliš lepí, přidáme mouku.
  • 3
    Formu o průměru 26-28 cm vymažeme máslem. Těsto vyválíme do kruhu a vložíme ho do formy, okraje vytáhneme trochu vzhůru.
  • 4
    Bůček a cibuli nakrájíme na drobno. Zbylý tvaroh smícháme se smetanou, zbylou moukou, škrobem, solí a pepřem.
  • 5
    Tvarohovou směs rozložíme na těsto, posypeme bůčkem a cibulí, dáme do trouby a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 200 °C.
  • 6
    Hotový koláč vyklopíme z formy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.