Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem
50 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun říční
- 200gramůVepřová plec
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 5stroužkůČesnek
- 3kusyPaprika zelená
- 3kusyRajčata
- 2kusyOkurka salátová
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet.
- 2Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.
- 3Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- 4Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.