Altajské rybí karbanátky s pastýřským salátem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé ryby (okoun nebo jiná bílá ryba) zbavíme hlav a ploutví, vykucháme je, vyřízneme páteře a žebra, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s nakrájenou vepřovou plecí. Směs promícháme s utřeným česnekem a hladkou moukou, osolíme a utvoříme z ní 8 karbanátků, které necháme v chladnu asi 30 minut odležet.
  • 2
    Mezitím připravíme pastýřský salát. Papriky zbavíme semen a stopek, okurky oloupeme a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenké plátky. Vše smícháme v míse, osolíme, opepříme a zalijeme 3 lžícemi citronové šťávy a 2 lžícemi oleje.
  • 3
    Odležené karbanátky vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  • 4
    Karbanátky na talíři přelijeme výpekem a obložíme pastýřským salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.