Americký salát César
110 min.
Ingredience
- 100gramůSardelová očka
- 2kusySalát římský
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůSýr Parmezán
- 4lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- 6plátkůAnglická slanina
- 6plátkůVeka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnekové stroužky rozdrtíme plochou stranou nože, dáme do malé porcelánové misky, zalijeme olejem a necháme 60 minut stát.
- 2Opečeme na pánvičce do křupava slaninu, položíme na ubrousek a odložíme stranou.
- 3Listy salátu omyjeme, dobře osušíme, roztrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Starší veku nakrájíme na větší kousky. Do čisté pánve dáme 3 lžíce česnekem aromatizovaného oleje, zahřejeme, vsypeme kostky veky a opečeme do zlatova. Vysypeme na ubrousek, osolíme, opepříme, necháme stát.
- 4V kotlíku ušleháme žloutky s citrónovou šťávou, osolíme a za stálého míchání pomalu přilijeme zbylý aromatizovaný olej (česnek usazený na dně nepoužíváme). Touto zálivkou přelijeme salát, promícháme. Na povrch dáme sardelky, posypeme v prstech rozdrcenou opečenou slaninou, posypeme strouhaným sýrem a kostkami z veky.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.