Amur s mrkví

40 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do malé misky, přidáme sůl a smícháme. Na větší pánvi rozpálíme 60 g másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, a tak dlouho ji dusíme až pustí svoji vlastní růžovou šťávu. Vše zalijeme vínem a přidáme lusky, pod poklicí za občasného míchání dusíme 15 minut. Před dokončením dušení posypeme nasekanou petrželí a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Porce amura, potřeme česnekem a solí, posypeme kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme.
  • 3
    Upečeného amura položíme na talíř, přidáme dušenou zeleninu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.