Amur s mrkví
40 min.
Ingredience
- 800gramůAmur bílý
- 4kusyMrkev kořen
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 10gramůKmín celý
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůHrachové lusky
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do malé misky, přidáme sůl a smícháme. Na větší pánvi rozpálíme 60 g másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, a tak dlouho ji dusíme až pustí svoji vlastní růžovou šťávu. Vše zalijeme vínem a přidáme lusky, pod poklicí za občasného míchání dusíme 15 minut. Před dokončením dušení posypeme nasekanou petrželí a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
- 2Porce amura, potřeme česnekem a solí, posypeme kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme.
- 3Upečeného amura položíme na talíř, přidáme dušenou zeleninu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.