Andaluská kuřecí prsa s estragonem
50 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 8kusůŠalotka
- 4lžíceEstragon
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 100mililitrůSherry brandy
- 2lžíceZakysaná smetana
- 600gramůRýže dušená
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
10 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
189 mg
Postup přípravy
- 1Z citronu ostrouháme kůru, dáme ji do mističky, přidáme lžíci citronové šťávy a odložíme. Dále oloupeme šalotky a nasekáme čerstvý estragon.
- 2Řízky z kuřecích prsou opláchneme, osušíme osolíme, opepříme a ve velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem je při vyšší teplotě opečeme 4 - 5 minut po každé straně. Opečené maso vyndáme na talíř, zmírníme oheň a na pánvi asi 5 minut restujeme celé šalotky, až změknou a zesklovatí.
- 3Poté opět zvýšíme teplotu, k šalotkám na pánvi nalijeme horký drůbeží vývar, suché víno sherry a citronovou šťávu s kůrou. Omáčku povaříme za stálého míchání, aby se nepřipékala.
- 4Do omáčky vložíme kuřecí maso a při mírné teplotě přikryté podusíme 4 - 5 minut. Následně maso i šalotky vyndáme, porce kuřete rozkrájíme napříč na silné plátky a společně se šalotkami je upravíme na nahřáté talíře. Do omáčky zamícháme zakysanou smetanu, estragon, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře.
- 5K masu se šalotkami přidáme dušenou rýži, porce přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.