Andaluská kuřecí prsa s estragonem

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
10 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
3 g
Cukr
189 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu ostrouháme kůru, dáme ji do mističky, přidáme lžíci citronové šťávy a odložíme. Dále oloupeme šalotky a nasekáme čerstvý estragon.
  • 2
    Řízky z kuřecích prsou opláchneme, osušíme osolíme, opepříme a ve velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem je při vyšší teplotě opečeme 4 - 5 minut po každé straně. Opečené maso vyndáme na talíř, zmírníme oheň a na pánvi asi 5 minut restujeme celé šalotky, až změknou a zesklovatí.
  • 3
    Poté opět zvýšíme teplotu, k šalotkám na pánvi nalijeme horký drůbeží vývar, suché víno sherry a citronovou šťávu s kůrou. Omáčku povaříme za stálého míchání, aby se nepřipékala.
  • 4
    Do omáčky vložíme kuřecí maso a při mírné teplotě přikryté podusíme 4 - 5 minut. Následně maso i šalotky vyndáme, porce kuřete rozkrájíme napříč na silné plátky a společně se šalotkami je upravíme na nahřáté talíře. Do omáčky zamícháme zakysanou smetanu, estragon, půl lžičky soli a čtvrt lžičky pepře.
  • 5
    K masu se šalotkami přidáme dušenou rýži, porce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.