Andělští rytíři
35 min.
Ingredience
- 24kusůÚstřice
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 200gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
70 mg
Cukr
156 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odkrojíme od skořápek a dáme do porcelánové misky. Můžeme použít i konzervované ústřice, které dáme pouze okapat na síto.
- 2Do citrónové šťávy vmícháme sůl, pepř a asi 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky. Směsí přelijeme ústřice a necháme 15 minut marinovat. Neobracíme, nemícháme.
- 3Tenké plátky slaniny rozkrojíme podélně na poloviny, do každé zabalíme jednu ústřici a spíchneme párátkem. Rozložíme v jedné vrstvě na pekáč, dáme do trouby a za občasného otáčení pečeme, až je slanina křupavá.
- 4Podáváme horké ve skořápce nebo na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.