Andělští rytíři

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
70 mg
Cukr
156 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ústřice dobře propláchneme studenou vodou, odkrojíme od skořápek a dáme do porcelánové misky. Můžeme použít i konzervované ústřice, které dáme pouze okapat na síto.
  • 2
    Do citrónové šťávy vmícháme sůl, pepř a asi 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky. Směsí přelijeme ústřice a necháme 15 minut marinovat. Neobracíme, nemícháme.
  • 3
    Tenké plátky slaniny rozkrojíme podélně na poloviny, do každé zabalíme jednu ústřici a spíchneme párátkem. Rozložíme v jedné vrstvě na pekáč, dáme do trouby a za občasného otáčení pečeme, až je slanina křupavá.
  • 4
    Podáváme horké ve skořápce nebo na talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.