Anglická cibulová paštika s jablky

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko.
  • 3
    Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla.
  • 4
    Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova.
  • 5
    Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Anglická cibulová paštika s jablky
Paštiku máme doma všichni rádi 😍