Anglická cibulová paštika s jablky
60 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 250gramůListové těsto
- 500gramůJablka
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyŠalvěj čerstvá
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
41 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko.
- 3Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla.
- 4Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova.
- 5Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Anglická cibulová paštika s jablky
Paštiku máme doma všichni rádi 😍