Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo
100 min.
Ingredience
- 50gramůCeler řapíkatý
- 1kusPetržel
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý mletý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření
- 1kusBobkový list
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaWorcester
- 125mililitrůŠlehačka
- 1kusMrkev kořen
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1,3kilogramyKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté středně velké kuře vložíme do hrnce. Mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli i stroužek česneku zbavíme slupek a přidáme k masu. Přilijeme 2 l vody, osolíme, přidáme mletý bílý a celý černý pepř, 5 kuliček nového koření, bobkový list. Vaříme asi 45 minut.
- 2Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme, řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky, mrkev i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme. Ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a asi 10 minut povaříme.
- 3Zatímco se připravuje kuře, natvrdo uvaříme vejce, oloupeme je a nakrájíme podélně na čtvrtky. Dále rozpůlíme citron, z jedné půlky ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, druhou půlku nakrájíme na plátky, které přepůlíme a prolisujeme stroužek česneku.
- 4Do hotového frikasé přidáme citronovou kůru i šťávu, česnek, mletý zázvor a worcester, vmícháme šlehačku a krátce prohřejeme.
- 5Frikasé podáváme ozdobené čtvrtkami vařených vajec a půlměsíčky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.