Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
69 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté středně velké kuře vložíme do hrnce. Mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli i stroužek česneku zbavíme slupek a přidáme k masu. Přilijeme 2 l vody, osolíme, přidáme mletý bílý a celý černý pepř, 5 kuliček nového koření, bobkový list. Vaříme asi 45 minut.
  • 2
    Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme, řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky, mrkev i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme. Ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a asi 10 minut povaříme.
  • 3
    Zatímco se připravuje kuře, natvrdo uvaříme vejce, oloupeme je a nakrájíme podélně na čtvrtky. Dále rozpůlíme citron, z jedné půlky ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, druhou půlku nakrájíme na plátky, které přepůlíme a prolisujeme stroužek česneku.
  • 4
    Do hotového frikasé přidáme citronovou kůru i šťávu, česnek, mletý zázvor a worcester, vmícháme šlehačku a krátce prohřejeme.
  • 5
    Frikasé podáváme ozdobené čtvrtkami vařených vajec a půlměsíčky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.