Anglické telecí řízky
40 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 80gramůAnglická slanina
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicStrouhanka
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
70 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
346 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
- 2Z vajec usmažíme 4 sázená vejce - volská oka. Na každý usmažený řízek položíme plátek anglické slaniny a volské oko. Ihned podáváme.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.