Anglický jarní salát z bílého zelí
15 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůMrkev kořen
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 150gramůJogurt bílý
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůOmáčka tatarská
- 20mililitrůVíno bílé
- 3mililitryCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme.
- 2Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát.
- 3Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.