Anglický jarní salát z bílého zelí

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z hlávkového zelí odstraníme povadlé a poškozené listy a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které dáme do misky. Očištěnou mrkev hrubě nastrouháme a smícháme se zelím. Suroviny osolíme, dochutíme pepřem a opět promícháme.
  • 2
    Zálivka: Ve vhodné nádobě promícháme jogurt s olejem. Přidáme tatarskou omáčku, bílé víno, citrónovou šťávu. Všechny suroviny dobře prošleháme a hotovou zálivkou zalijeme salát.
  • 3
    Posypeme nasekanou petrželovou natí, salát naporcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.