Angreštová omáčka s koriandrem
15 min.
Ingredience
- 100gramůPaprika žlutá
- 3lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 150gramůAngrešt
- 1stroužekČesnek
- 1kusKoriandr čerstvý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
296 mg
Postup přípravy
- 1Papriku nakrájíme na kostičky a společně s očištěným angreštem podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme rozetřený česnek a nasekaný koriandr, přilijeme víno a vývar a vaříme do mírného zhoustnutí. Ochutíme nastrouhanou kůrou a šťávou z půlky citronu. Vmícháme základní hnědou omáčku, dochutíme solí a pepřem.
- 2Omáčka je vhodná k rybám, zejména k mořskému jazyku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.