Anýzová omáčka s hořčicí
24 min.
Ingredience
- 10mililitrůSherry brandy
- 2kusyCibule
- 10mililitrůLikér anýzový
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyHřebíček
- 1kusBobkový list
- 2kusyPórek
- 1gramEstragon
- 10mililitrůHořčice Dijonská
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramPaprika mletá sladká
- 15mililitrůZákladní světlá omáčka
- 150mililitrůŠťáva z kysaného zelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.
- 2Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.
- 3Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.
- 4Podáváme k rostbeefu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.