Anýzová omáčka s hořčicí

24 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme hovězí vývar, šťávu z kyselého zelí a promícháme. Do vzniklé tekutiny přidáme hřebíčky a bobkový list. Vše povaříme 15 minut.
  • 2
    Poté k tekutině nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Na mírném plameni necháme prohřát dalších 5 minut. K směsi přidáme ještě sherry brandy, estragon, hořčici a mletou papriku. Opět prohřejeme. Nakonec vše přecedíme.
  • 3
    Čirou tekutinu zahustíme základní světlou omáčkou (viz. recept Základní světlá omáčka). Podle chuti ochutíme solí, pepřem a anýzovým likérem.
  • 4
    Podáváme k rostbeefu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.