Appenzellský koláč
60 min.
Ingredience
- 100gramůKlobása Dunajská
- 200gramůSýr Čedar
- 250gramůMouka polohrubá
- 5decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Na těsto
- 250gramůMouka polohrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 10gramůSůl
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
35 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
186 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s máslem, zalijeme osolenou vodou a octem a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minut uležet v chladu.
- 2Zatím si nakrájíme klobásu na kostičky a v misce promícháme mouku se strouhaným sýrem. Odpočinuté těsto vyválíme na plát, který rozložíme do koláčové formy, na dno rozvrstvíme nakrájenou klobásu, zasypeme sýrovou směsí a nakonec zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce, sůl a pepř. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut. Ještě teplé nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.