Arabská krémová rybí polévka
30 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1hrstPetržel - nať
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůKambala
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
196 mg
Cukr
721 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme a omyjeme, rozdělíme na 4 díly, vložíme do hrnce s vodou, podle chuti přidáme koriandr, opepříme, osolíme. Vaříme do úplného změknutí, poté uvařenou rybu vyjmeme a vykostíme, maso vložíme zpět do vývaru.
- 2K jíšce, kterou jsme udělali z másla a mouky, přilijeme trochu rybího vývaru, krátce povaříme. Vejce v misce metlou rozšleháme s citronovou šťávou a přidáme k vařící jíšce. Vše důkladně promícháme, přilijeme do vývaru a provaříme.
- 3Polévku podáváme horkou, posypanou jemně nasekanou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.