Arabský kebab
75 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůBrambory
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1šálekVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátém másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí šťávu.
- 2Maso nejprve dusíme ve vlastní šťávě, poté nepatrně podlijeme vývarem. Asi v polovině dušení přidáme celé stroužky česneku a oloupané, na kostičky nakrájené brambory.
- 3Podle potřeby podléváme dalším vývarem. Když je maso měkké, přidáme skořici a podusíme ještě dalších 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.