Arabský salát - tabbouleh
35 min.
Ingredience
- 200gramůBulgur
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyRajčata
- 8kusůRajčata Cherry
- 1lžíceMáta
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusOkurka salátová
- 4lžíceOlivy černé
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika žlutá
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předvařenou pšenici bulgur dáme do hrnce s 5 dl vody a pomalu ji vaříme 10 minut. Poté ji zakrytou odstavíme z plotny, zakryjeme a necháme asi 15 minut bobtnat. Omyjeme velká masitá rajčata a Cherry rajčata červená i žlutá. Velká rajčata nakrájíme na kostičky, Cherry rajčata pokrájíme na poloviny a vše odložíme do velké mísy. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, čerstvou mátu, kopr a petrželku. Bylinky drobně pokrájíme. Okurku (hadovku) omyjeme a nakrájíme na kostičky. Nakládané černé olivy bez pecek rozkrájíme na poloviny. Malou chilli papričku a masitou žlutou papriku omyjeme. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, chilli drobně nasekáme, papriku pokrájíme na kostičky.
- 2Všechny ingredience dáme do mísy k rajčatům, přidáme bulgur, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vše promícháme, dáme na 1 hodinu odležet, až poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.