Arabský zeleninový salát

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme.
  • 2
    Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.