Arabský zeleninový salát
20 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 1kusOkurka salátová
- 1kusRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 8stroužkůČesnek
- 6lžicCitronová šťáva
- 6lžicVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme.
- 2Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.