Aragonské selské kuře na červeném víně
80 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 200gramůCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 2kusyBobkový list
- 100gramůOlivy zelené plněné paprikovou pastou
- 200mililitrůVíno červené
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Velké červené papriky rozpůlíme, vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, až se slupka začne pálit. Poté je dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Z vystydlých paprik odstraníme stopky i semena, sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na proužky.
- 2Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Velká kuřecí stehna posypeme paprikou, osolíme a opepříme.
- 3Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji zvolna opečeme stehna po obou stranách do zlatova, přidáme cibulku s česnekem, za stálého míchání 10 minut osmahneme.
- 4Obsah kastrolu přendáme do velkého pekáče, přidáme konzervovaná krájená rajčata, chilli koření, bobkový list, překrájené zelené olivy s papričkami, nakrájené papriky, vše zalijeme červeným vínem.
- 5Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme asi 45 minut, 5 minut před koncem pekáč odkryjeme a pokrm necháme zapéci.
- 6Maso i zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.