Arašídová ostrá omáčka
20 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 100gramůKokos čerstvý
- 1decilitrMléko plnotučné
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo arašídové
- 50gramůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyChilli paprička zelená
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kokos otevřeme, dužinu nakrájíme na malé kostky, dáme na pánev, přilijeme mléko, přivedeme k varu a povaříme tak dlouho, dokud nevznikne kaše. Kokosovou kaši přeložíme do mixéru, přidáme oloupaný česnek, máslo, nakrájené chilli papričky, med, kmín, olej, šťávu z 1 ks pomeranče, všechny suroviny dobře rozmixujeme, podle chutě dochutíme solí, pepřem, přeložíme do misky, přiklopíme a necháme odležet. Nejlépe je připravit omáčku den předem před použitím, aby se spojily chutě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.