Arenanberská štika
65 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kilogramŠtika obecná
- 3kusyBobkový list
- 2kusyKerblík
- 4kusyPetržel kudrnka
- 3kusyBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
8 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli. Vykuchanou a očištěnou štiku ochutíme solí a pepřem, na několika místech jemně nařízneme kůži a posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou, kerblíkem a petrželkou, vložíme bobkový list a zalijeme vínem. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě doměkka.
- 2Rybu po upečení vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu povaříme, odstraníme koření a za stálého míchání přidáme kousky másla.
- 3Poté přelijeme rybu a podáváme s vařenými novými bramborami a špenátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.