Arménská studená hovězí roláda
130 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkySůl
- 6kusůVejce slepičí
- 6stroužkůČesnek
- 6lžicProtlak rajčatový
- 120gramůSlanina vepřová
- 1000gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůKečup
- 120mililitrůMajonéza
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
59 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
274 mg
Cukr
591 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec zbavíme tuku a šlach, poté na válu naklepáváme dřevěnou paličkou tak dlouho, až je úplně rozklepaný. Následně maso posypeme pepřem, paprikou a solí, rukama opatrně zformujeme do plátu silného 15 - 20 mm. Vál s masem přemístíme na chladné místo a maso necháme nejméně 1 hodinu rozležet.
- 2Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a na kráječi nebo nožem je rozdělíme na šestiny. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, ty klademe na maso, dále přidáme nudličky slaniny, plátky česneku, dílky uvařených vajec, znovu osolíme, opepříme a opaprikujeme, stočíme do rolády, ovážeme potravinářským provázkem.
- 3Pekáč vymažeme máslem, položíme do něj roládu, přelijeme rajským protlakem a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do měkka (přibližně 90 minut), každých 10 - 15 minut roládu otáčíme a podléváme hovězím vývarem. Hotovou pomažeme výpekem a necháme na studeném místě 2 hodiny vychladnout.
- 4Studenou roládu ostrým nožem krájíme na tenké plátky a podáváme s majonézou, smíchanou s kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.