Arménský Kokolak Gecharkuni (masové knedlíčky s kroupami)

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
801 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
41 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při výrobě této arménské speciality maso nemeleme, ale dřevěnou paličkou roztlučeme a potom šleháme s přísadami. Pro zjednodušení je možno použít mixeru.
  • 2
    Nejprve uvaříme kroupy. Dobře vyprané kroupy na 4 hodiny namočíme do studené vody, potom je scedíme a dáme vařit do 1 litru osoleného hovězího vývaru. To trvá asi 90 minut.
  • 3
    Mezitím nakrájíme na kostky hovězí zadní, vložíme do mixeru a rozmixujeme ho. Přerušíme mixování, přilijeme koňak a mléko, přidáme vejce s rozpuštěným máslem, sůl a pepř a vše spolu v mixeru prošleháme. Do hotové směsi přidáme mouku, najemno nakrájenou cibuli a sekanou petrželku a vše spolu dobře prohněteme.
  • 4
    Z masové směsi utvoříme malé knedlíčky, které dřevěnou lžící klademe do vroucího osoleného hovězího vývaru a vaříme zvolna na slabém ohni, dokud nevyplavou na povrch.
  • 5
    Kroupy i knedlíčky podáváme na stůl zvlášť, ve dvou servírovacích miskách, ve třetí misce podáme horký vývar z knedlíčků na přelití pokrmu na talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.